Nyomtatás
2020. ápr. 28. | 13:36

Felvételi vizsga követelmények

Tisztelt Jelentkező! A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar Színművész szakára beadott jelentkezése alapján tájékoztatom a felvételi vizsga időpontjáról és rendjéről.

 

A felvételi eljárás alkalmasságot vizsgáló szakaszában a jelentkező elektronikusan elküldi a pályázati anyagát 2020. május 15. éjfél (CET) -ig a Színházi Intézet titkárságára a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Kérjük, hogy az alkalmassági díj befizetéséről szóló igazolást,  önéletrajzot, repertoár listát valamint az 1 db youtube linket EGY email-ben szíveskedjenek megküldeni.

A felvételire jelentkezőknek az alkalmassági vizsgára az alábbiakból kell videofelvételt készíteni, az egymás után egyben felvett vagy egymást követő sorrendben összevágott anyagot kell feltölteni a youtube-ra, majd a nem nyilvános  1 db youtube linket elküldeni:

- 1 rövid, legfeljebb másfél perces bemutatkozás ( név, életkor, sportol-e, játszik-e valamilyen hangszeren, milyen előtanulmányokkal rendelkezik, van-e nyelvvizsgája, személyes célok, gondolatok, motiváció )

- 1 szabadon választott vers (szerzővel, címmel)

- 1 monológ szabadon választott drámai műből (szerzővel, címmel, szereplő nevével)

- 1 népdal vagy 1 dal , esetleg hangszeres kísérettel (utóbbi nem kötelező)

A személyes adatok és a nem nyilvános videofelvételek kizárólag a felvételi vizsgán használhatóak az adatvédelmi törvény rendelkezéseivel összhangban. Az alkalmassági vizsgán pontszám nélkül kiesik az, akit a felvételi bizottság a „nem felelt meg” minősítéssel tanácsol el vagy határidőn túl küldte el felvételi anyagát.

Az első forduló eredményét folyamatosan közöljük, 2020. június 10-ig.

Egyéb tudnivalók:

A gyakorlati rostavizsgával kapcsolatos részletes tudnivalókat levélben közöljük az első rostán továbbjutókkal. A második-harmadik rosta során a jelöltnek ének-zene tudásáról, beszédalkalmasságáról, mozgás- és tánckészségéről, valamint színészi adottságairól kell számot adni. Ennek időpontja a járványügyi korlátozások feloldása után várható, később adunk pontos tájékoztatást.

Az alkalmassági vizsga eljárási díja: 4000 Ft, melyet a Kaposvári Egyetem 10039007-00282888-00000000 számra szíveskedjenek utalni, a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: a jelentkező nevét és „alkalmassági eljárási díj”. Az utalásról szóló igazolást a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre szíveskedjék megküldeni a pályázati anyaggal egyidőben.

Az alkalmassági vizsgával kapcsolatban felmerülő kérdés esetén, kérjük a  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen érdeklődjön.

Sikeres felkészülést kívánunk!

Kaposvár, 2020. április 14.

Dr. Hatos Pál sk. dékán

Kapcsolódó elemek