HÍREK

2020. ápr. 28. | 13:36

Felvételi vizsga követelmények

Tisztelt Jelentkező! A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar Színművész szakára beadott jelentkezése alapján tájékoztatom a felvételi vizsga időpontjáról és rendjéről.

A színművész szak iránt érdeklődők idén is jelentkezhetnek felvételi előkészítőre.

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Színház és Filmművészeti Egyetem nemzetközi színházi fesztiválja a FACT (Festival Arts Cinema Theatre). Február 6-tól 9-ig francia, prágai, müncheni, budapesti színészhallgatók mellett a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar színész hallgatói is bemutatkoztak a fesztiválon.

Magyarország Érdemes Művésze kitüntetésben részesült a nemzeti ünnep alkalmából RÁTKAI ERZSÉBET Jászai Mari-díjas és Ferenczy Noémi-díjas színházi látvány-, díszlet- és jelmeztervező, iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Színházi Intézet mesteroktatója. Szívből gratulálunk!

További információ: infostart.hu

A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Karának színművész és látványtervező hallgatói nagy sikerrel szerepeltek a 2019-es FACT-on február 3.án. Ízelítő képekben.

2019. jan. 16. | 09:32

Nyílt nap január 26-án!

nyílt nap
2019. január 26. (szombat)
 
10:00–10:10  a Rippl-Rónai Művészeti Kar bemutatása
10:15–10:30  általános beiskolázási tájékoztató
10:30–11:45  szakok bemutatása
    fotográfia BA
    látványtervezés BA
    képalkotás BA
média design BA (ÚJ!)
    színművész O
11:30–11:45  HÖK tájékoztató
11:45–11:55  pénzügyi tájékoztató, Diákhitel lehetőségek
11:55-től műhely, stúdió és mesterségterem látogatás, 
épületbejárás, egyéni kérdések külön, 
szakonként, az oktatók vezetésével.
2019. jan. 02. | 09:52

Interjú Mészáros Martinnal

Interjú 2018 nyarán végzett hallgatónkkal, Mészáros Martinnal, aki jelenleg a Nemzeti Színház társulatának tagja.

Az interjú elérhető az alábbi linken: 
szinhaz.org

Rendhagyó módon négy osztály közös vizsgájára készülnek a Színház-és Filmművészeti Egyetem és a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának hallgatói. Bagossy László harmadéves rendező szakos növendékei a negyedéves kaposvári és budapesti színészekkel, Cserhalmi György illetve Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályával, valamint az SZFE harmadéves dramaturg hallgatóival (osztályvezető: Radnai Annamária) dolgoznak. A kurzus egyik vezetője az SZFE professor emeritusa Székely Gábor.

Forrás:
szinhaz.org

Never walk alone

Eredeti zene: Paddy and The Rats

Zene és szöveg: Oravecz Kristóf
ének: Szép Domán
hegedű: Szabó Sebestyén László
basszusgitár: Berettyán Sándor
trombita: Herczegh Péter
dob: Mátyássy Bence
zongora: Mészáros Martin

A hangfelvételben közreműködtek: hegedű: Bocskai Virág, Pertics Villő – zongora: Pál Péter

Szereplők: Nagy Mari, Barta Ágnes, Nagy Márk
Operatőr-vágó: Szabó Kovács Gábor
Kreatív producer: Bánfalvi Laura
Rendező: Mátyássy Bence

Forrás:
szinhaz.org

A Nagycsaládosok Kaposvári Egyesületének ünnepségén léptek fel első évfolyamos hallgatóink. Az eseményről élőben jelentkezett be a Sonline. A videót az alábbi linken lehet megtekinteni:

Sonline.hu - Somogy közösségi és hírportálja Facebook

Nagy Márk, a Nemzeti Színház fiatal színésze adaptálta és rendezi a Spirit Színházban a Karamazov testvérek c.előadást. Volt osztálytársai, Szép Domán, Mészáros Martin és Herczegh Péter mellett kaposvári egyetemisták: Karácsony Gergely, Szász Júlia és Hermányi Marianna szerepelnek. Az öreg Karamazov szerepét a Spirit igazgatója, Perjés János játssza a 2019. márciusi bemutatóban.

Jegyek: www.spiritszinhaz.jegy.hu

Forrás:
Spirit Színház Facebook oldal

Bozsik Yvette-tel, a másod évfolyamos színészhallgatók osztályfőnökével a Ludwig Múzeum blog készített interjút. 

Az interjúért kattints ide

2018. okt. 04. | 15:24

Hova tovább? - Design Hét 2018

2018 design het plakat k thumb

Idén a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar //RIPPL// is megjelenik kiállítóként a „Hova tovább?” iskolabörzén.

2018. júliusában immár hetedszer került megrendezésre a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán a Nemzetközi Színházi Műhely. A Vidnyánszky Attila vezetésével és Kozma András szervezésével megvalósult eseményen több nemzet színművész hallgatói tanultak mesteroktatóktól, rendezőktől és persze egymástól.

2018. szept. 02. | 09:35

Elhunyt Spindler Béla

Megrendüléssel tudatjuk, hogy Spindler Béla Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, Magyar Érdemrend lovagkeresztjének birtokosa, a Csiky Gergely Színház Társulatának örökös tagja 63 éves korában elhunyt.

Végzős színművész osztályunk idén nyáron nagy sikerrel szerepelt a Művészetek völgyében a Chioggiai csetepaté című előadással.

2018. júl. 06. | 11:53

Diplomaosztó kerti parti

Főzéssel egybekötött , fantasztikus hangulatú „Évadzáró-záróbuli” zajlott június 13.-án este a Művészeti Kar belső udvarán. Dacolva az időjárással, egy finom bográcsos vacsora mellett búcsúztattuk el a végzőseinket. A tanárok és diákok hajnalig tartó vidám „évadértékeléséhez” a kiváló zenét a Művészeti Kar hallgatói szolgáltatták.

2018. júl. 06. | 11:51

Új diplomásaink

A Látványtervező szak harmadéves hallgatóinak szakmai záróvizsgája, diplomamunkáik védése június 12.-én zajlott az alagsori kiállító teremben. Izgalmas, egyedi és magas színvonalú munkáikkal méltón képviselték a Kaposvári Egyetem Művészeti karát. Név szerint a 2018-as tanév végzős hallgatói: Bognár Eszter, Dorogi Panna, Fodor Dorka, Győri Bianka, Katics Veronika, Simon Ferenc, Südi Mirtill, Viski Nóra.

Más-más országból érkeztek mégis egy közös nyelvet, a színház nyelvét beszélik. Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Színházi Műhelyt a Kaposvári Egyetemen. A magyar, orosz és az olasz hallgatók ezúttal a Shakespeare Rómeó és Júliáját állítják közösen színpadra.


 

Igazán nemzetközire sikerült az idei tábor, hiszen az orosz és olasz hallgatók mellett román, spanyol és kazah partnerek is segítik a munkát. Az itt töltött idő során hidakat építünk a nemzetek közé – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón Vidnyánszky Attila. Egyetemünk művészeti rektorhelyettese, a Nemzeti Színház igazgatója kiemelte: ez a kurzus hatalmas fejlődési lehetőség, hiszen itt ki lehet küszöbölni a hiányosságokat. Hozzátette: fontos, hogy el tudjuk helyezni hazánkat és a kaposvári képzést Európa színházi térképén.

A magyar, orosz és az olasz hallgatók ezúttal Shakespeare Rómeó és Júliáját állítják közösen színpadra. A 80 fiatal csoportokban dolgozik és saját elképzeléseik szerint alakítanak a darabon, amelyet hallgatótársaik rendeznek. A tábor egyik legfontosabb célja, hogy a különböző kultúrából érkező színésznövendékek tanuljanak egymástól.

A Shakespeare legismertebb drámáját július 8-án öt különböző feldolgozásban mutatják be a hallgatók.

Az esemény főszervezője és művészeti vezetője Kozma András.

Fotó: Hoffmann Zsolt

Forrás: ke.hu

2018. ápr. 19. | 14:42

HALLGATÓI RENDEZÉS ÉS SIKER

Különleges színházi élmény volt a Részegek című előadás.

1. oldal / 2

ELŐADÁSOK

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

PARTNEREK

nemzeti logo

csiky logo


EFOP-3.5.1-16-2017-00005; Duális és kooperatív felsőoktatási képzések,
felsőoktatási szakképzési és szakirányú továbbképzések fejlesztése a Kaposvári Egyetemen

7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky utca 10. | Tel.: 82/502-500

szike logo

Rippl-Rónai Művészeti Kar © 2018 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.